Експерти назвали дієві способи економії палива автомобіля

Експерти назвали способи економії палива в разі, коли датчик показує, що бак практично порожній, а до найближчої АЗС ще потрібно доїхати.

Насамперед потрібно в літній період вимкнути кондиціонер або клімат-контроль і закрити всі вікна, що покращує аеродинаміку авто, а взимку вимкнути підігрівом сидінь, скел, дзеркал, пічку. Для економії також рекомендується відключити радіо, зарядки телефонів, відеореєстратор і т.п.

Наступний крок – їзда на невисоких оборотах двигуна (близько 2000 об/хв) з оптимальною швидкістю 70 км/год, при цьому якомога рідше і плавно тиснути на гальмо. Для утримання знижених оборотів двигуна можна активувати підвищену передачу трансмісії. У випадку з АКПП – не переходити в спортивній режим і не активувати кік-даун.

У місті, щоб дотягнути до АЗС, можна глушити мотор на світлофорах, якщо зупинка більше 1 хвилини. Якщо менше хвилини, то виключення двигуна, навпаки, збільшує витрату палива. Можна також екстрено підкачати шини або влаштуватися за тихохідною вантажівкою або фургоном, що дозволить знизити опір повітря.

Є також і досить екзотичні “народні” способи, типу залити в паливний бак пару літрів води, яка видавить залишки палива до забірної трубки, однак експерти не рекомендують застосовувати це для сучасних іномарок.