Названо ефективні способи зниження витрати палива (Фото)

Кращим способом економії бензину або іншого виду палива є відмова від поїздок на автомобілі. В цьому випадку автовласник не тільки заощадить гроші, але і внесе маленький внесок в покращення екологічної ситуації. Однак далеко не всі водії готові відмовитися від використання особистого транспортного засобу. Втім, існує кілька інших способів значно знизити витрату палива.

Керувати авто без різких маневрів

Витрата бензину є мінімальним, якщо при управлінні транспортним засобом водій майже не допускає різкі маневри: прискорення і гальмування. Для цього необхідно швидко аналізувати ситуацію на дорозі. Крім того, обороти двигуна повинні бути мінімальними.

Також існує спосіб зниження «чутливості» педалі газу. Для цього досить встановити зимовий режим на АКПП. Це дозволено в будь-який час року.

Прибрати пристрої, які споживають зайву енергію

У число додаткових «споживачів» енергії входить кондиціонер. Якщо крайньої необхідності у використанні цього пристрою немає, його краще відключити. Однак при цьому не варто відкривати вікна, інакше аеродинамічний опір не дозволить заощадити бензин.

Прилади для аудіо- та відеорозваги також варто вимкнути.

До речі, якщо на даху вашого автомобіля є багажник і ви ним не користуєтесь, то його теж краще зняти.

Пам’ятати про рельєф місцевості

Слід відмовитися від керування транспортним засобом на місцевості з нерівним рельєфом. Якщо це неможливо, то слід домогтися поступового прискорення «під гірку». В цьому випадку складна ділянка вийде частково проїхати накатом.