Як змусити дорожні служби заплатити за побиту машину

Щодня через неякісні дороги лише в Києві страждають від 120 до 200 машин, пише gazeta.ua. В автомобілів розриває колеса, камінці летять у двигун, трапляються аварії, через те, що водії намагалися об’їхати яму по зустрічній смузі. Про те як змусити дорожню службу заплатити за ремонт автомобіля розповість киянин Іван Черненко.

“На минулому тижні повертався з Одеси до Києва. На автобані почув свист і в секунді машину почало нести вправо. Я зрозумів, що пошкодив колесо. Далі їхати не зможу”

Поряд з пошкодженою ділянкою станція СТО, на якій була чимала черга машин. Чоловік зауважив, що у всіх пошкодження такого ж типу.

“Запаски не мав, подзвонив товаришеві аби той привіз. Він адвокат. Порадив одразу викликати поліцію на місце пригоди і швидку, аби зафіксували поломку. Одразу все зафотографував та зафільмував. Коли приїхали поліцейські не бажали складати акт, розказували, що то я сам пошкодив машину, але коли дізналися, що знімаю їх на відео, склали все як годиться. Швидка була непотрібна, але це теж свідки, що такий випадок був. В найближчому СТО товариш порадив скласти акт про пошкодження”? – розповів водій.

Чоловік подав у суд на дорожню службу, аби ті відшкодували ремонт та надали моральну компенсацію.

” Ремонт одного колеса обійшовся у 1350 гривень. В мене джип “Мітцубісі”. Ще стільки ж витребував моральної компенсації. Але на цьому я не зупинюся. Адвокат намірений в судовому порядку змусити дорожню службу зробити ту ділянку дороги”

Чоловік переконаний, якщо кожен другий водій буде притягувати дорожню службу до відповідальності, то вже протягом п’яти років дороги стануть кращими.