9 прихованих функцій автомобілів, про які не здогадуються багато водіїв

Еволюція автомобілів в останні десятиліття рухається настільки величезними темпами, що автомобілісти іноді просто не встигають за черговими інноваціями та нововведеннями. Нерідко водії керують своїми машинами роками і навіть не підозрюють, що до їхнього функціоналу входять якісь “приховані” опції, які суттєво полегшують життя. Експерти звернули увагу на 9 подібних функцій, які часто залишаються непоміченими.

Кольорові маркування під капотом: часто під час пошуку необхідних частин і елементів у моторному відсіку водії можуть заплутатися, де і що знаходиться. Кольорове маркування спеціально розмежовує ті чи інші системи для спрощення обслуговування та ремонту.

Приховані повідомлення в автомобілях: Деякі культові виробники, як-от Jeep, Opel, Mercedes-Benz і Chrysler, вставляють приховані послання або кумедні відсилання у свої автомобілі, що додає трохи інтриги у вашу щоденну поїздку.

Ваза на приладовій панелі VW Beetle: Моделі Volkswagen Beetle, починаючи з 1950-х років, оснащені невеликою вазою на приладовій панелі. Використовувати її можна не тільки для встановлення живих квітів, а й також для зберігання ручок, зубочисток або навіть косметичного приладдя.

Приховані вантажні відсіки: Багато автомобілів мають приховані вантажні відсіки, які дають змогу збільшити об’єм багажного простору, наприклад, Honda Jazz і Civic оснащені системою Magic Seat.

Система сушіння гальм від BMW: вкрай корисна функція при їзді в дощову погоду. Система автоматично спрацьовує, коли волога потрапляє на гальмівні колодки. Це дає змогу швидко привести гальма в норму і не допустити створення аварійної ситуації.

Підігрів шиї: Деякі автомобілі, як-от Mercedes-Benz, Audi та BMW, пропонують підігрів шиї, що робить поїздки на кабріолеті комфортнішими в холодну погоду.

Система управління світлофором EyeSight від Subaru: Попереджає водія про рух попереду, допомагаючи уникнути затримок на світлофорі.

Виявлення втоми: Деякі автомобілі, як-от Mercedes-Benz, оснащені системою Attention Assist, яка попереджає водія про ознаки втоми та допомагає зберегти безпечне керування.

Прихований пилосос: Модель Honda Odyssey оснащена вбудованим пилососом, що робить очищення салону автомобіля зручнішим та ефективнішим.

Джерело avtosota.com

Не пропустіть