Експерти підготували новий рейтинг автомобілів, які задовольняють своїх власників

Агентство J.D. Power опублікувало новий рейтинг задоволеності автовласників. Дослідження оцінювало рівень задоволеності клієнтів від покупки нових автомобілів за 1000-бальною шкалою. Лідером рейтингу став виробник електрокарів Rivian, тоді як японська Mitsubishi опинилася серед відстаючих. Загальний рівень задоволеності зріс на два бали порівняно з минулим роком і тепер становить 847 балів.

Рейтинг APEAL (Automotive Performance, Execution and Layout Study) включає автомобілі з найкращими та найгіршими характеристиками, створений на основі опитування майже 100 тисяч власників нових авто. Споживачі все ще критикують інформаційно-розважальні системи своїх машин і надають перевагу інтерфейсам, що імітують смартфони, таким як Android Auto та Apple CarPlay.

У загальному рейтингу марок перше місце посів Rivian з оцінкою 900 балів, на другому місці – Porsche з 891 балом, а третє зайняв Jaguar з 886 балами. Polestar став останнім у преміальному сегменті з 839 балами, а серед масових марок найкращими були MINI, Ram та Kia. Mitsubishi, Subaru та Jeep опинилися в кінці списку з оцінками 821 та 828 балів.

У рейтингу за моделями перше місце дісталося BMW 7-Series. Також високо оцінили моделі 2-Series, iX та X4. П’ять моделей Kia – Carnival, K5, Forte, EV6 та EV9 – отримали високі бали. Серед задоволених власників також відзначили Alfa Romeo Giulia, Ford F-Series Super Duty, Genesis GV60, Hyundai Santa Fe, Jeep Wagoneer, Land Rover Range Rover, Lexus RX, MINI Countryman, Nissan Titan, Porsche Taycan та Toyota Tacoma.