Чоловіки не зможуть перереєструвати авто в Україні: стало відомо кого саме стосується та які причини

В Україні власники автомобілів не зможуть перереєструвати транспортні засоби через застосунок Дія, якщо вони перебувають у розшуку або мають борги за штрафами ТЦК (територіального центру комплектування). Тепер у Дії можна побачити причини відмови в перереєстрації, що спрощує процес для користувачів. Раніше для цього потрібно було їхати до сервісного центру МВС.

Причини відмови у перереєстрації можуть включати наявність виконавчих проваджень, перебування у розшуку в Інтерполі або поліції, втрачений реєстраційний документ, а також обтяження в реєстрах Міністерства юстиції. У разі відмови через ці причини, їх необхідно усунути перед повторною спробою перереєстрації.

Послуга перереєстрації транспортного засобу у застосунку Дія доступна тільки для фізичних осіб один раз на рік. Онлайн можна купити або продати легкові автомобілі, мотоцикли та мопеди. Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зазначив, що нововведення допомагає уникнути шахрайства та спрощує процес для власників автомобілів.

Також у Дії буде доступна інформація про відкриті виконавчі провадження за порушення військового обліку, що дозволить громадянам своєчасно дізнатися про наявні штрафи та уникнути їх накопичення.

Джерело ampercar.com