Цінні поради та хитрощі, про які варто знати всім автомобілістам

Власників автомобілів часто чекають найнесподіваніші проблеми. Багато хто віддає перевагу звертатися з ними до автомайстра.

Але насправді багато автопроблеми можна вирішити самостійно, якщо знати як.

У цьому огляді зібрані цінні поради, які просто незамінні для всіх, хто сиди за кермом.

1. Чистка сидінь

Почистити і освіжити тканинні сидіння допоможе сода. Засипте нею сидіння, залиште на півгодини, а потім зберіть пилососом. Такий трюк зробить прибирання ефективнішим, а також дозволить позбутися від неприємного запаху в салоні.

2. Усунення вм’ятини

Усунути невелику вм’ятину на кузові автомобіля допоможе вантуз для прочищення водопровідних труб. Для цього, акуратно притисніть вантуз до ушкодженої ділянки, щоб випустити повітря, а після неспішно тягніть на себе. Звичайно, такий трюк працює далеко не з усіма вм’ятинами, але спробувати все ж варто.

3. Кріплення телефону

Зручно закріпити телефон в машині, можна і без спеціальних пристосувань. Для цього скористайтеся звичайною гумкою для грошей, протягнутою через решітку повітропровода.

4. Захист підстаканників

За винятком крапель напоїв, в підстаканниках скупчується величезна кількість бруду і сміття, прибрати який – завдання не з легких. Уникнути виснажливого ​​прибирання допоможуть паперові формочки для кексів, які в будь-який момент можна замінити на нові.

5. Перевезення продуктів

Засохлий сир, пролите молоко, крихти, неприємні запахи – це лише невеликий перелік проблем, з якими можуть зіткнутися люди, що звикли возити продукти на вільному сидінні машини. Уникнути всіх цих неприємностей допоможе звичайний пластиковий контейнер. Складайте продукти в нього і не переживайте за чистоту сидінь під час чергового повороту.

6. Чисті двірники

Щоб двірники не залишали слідів і добре справлялися зі своєю роботою, час від часу промивайте їх медичним спиртом.

7. Регулювання сидінь

Людям, які ділять між собою одну машину постійно доводиться міняти положення водійського сидіння. Що б з разу в раз не витрачати багато часу на регулювання сидінь, зробіть невеликі позначки на двері і сидінні, які підкажуть потрібне положення.

8. Запітнілі стекла

Якщо через перепад температури скла в автомобілі запітніли, не використовуйте ганчірку. Просто включіть кондиціонер. Буквально за пару хвилин він підсушить повітря і висушить конденсат.

9. Порядок і економія

Багато автомобілістів мають погану звичку зберігати в багажнику потрібні й непотрібні речі, перетворюючи своє авто в комору. Переберіть речі і залишіть тільки найнеобхідніше. Це дозволить трохи зменшити розмір палива і заощадити кошти.

10. Ароматизатор повітря

Використовуйте ароматичні свічки замість освіжувача повітря. Просто поставте її в підсклянник і насолоджуйтеся чарівним ароматом.

11. Паркування в гаражi

Підвісьте тенісний м’ячик під стелею свого гаража в місці, де потрібно зупинитися. Така хитрість дозволить уникнути можливих проблем з паркуванням.

12. Захист днища

Захистити днище кузова від вологи, яка постійно потрапляє під килимки, допоможуть пластикові решітки для мийки. Така хитрість особливо актуальна в осінньо-зимовий сезон, коли на взуття налипає багато бруду і снігу.

13. Захист від дальнього світла

Наклейте на лобове скло пару невеликих шматочків ізоляційної стрічки трохи нижче рівня очей. Таким чином, злегка нахиливши голову водій зможе захиститися від сліпучого світла зустрічних машин. Така хитрість здорово виручить, якщо вам має бути довга дорога по трасі в темний час доби.

14. Засіб від обмерзання стекол

Використовуйте розчин з оцту і води в пропорціях 3:1 для обробки скла свого автомобіля взимку, щоб запобігти їх обмерзання. Звичайно, чистити автомобіль від снігу все одно доведеться, але зробити це буде значно легше.

15. Замок запалювання

Подбайте про те, щоб зв’язка з ключем запалювання була максимально легкою. Це дозволить уникнути проблем з замком запалювання.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть