Поліція дала важливі поради автомобілістам

Необхідно пам’ятати, що дорожнє покриття під час дощу стає мокрим і різко знижується ступінь зчеплення покришок з дорогою. Дуже часто цей фактор автомобілісти не враховують, практикуючи різкі маневри, які можна було успішно здійснювати на сухому асфальті. Найчастіше такі дії закінчуються ДТП.

Велику загрозу становлять калюжі, глибину яких неможливо визначити. Тому не намагайтеся проскочити калюжу на високій швидкості, адже колесо може попасти в глибоку яму з водою. Наслідки цього для автомобіля можуть бути плачевними.

Під час дощу видимість різко погіршується, тому рекомендується включати ближнє світло, щоб інші учасники руху могли завчасно помітити ваш автомобіль.

Тримайтеся на відстані від великих транспортних засобів під час дощу. Дуже часто з-під коліс вантажівок або автобусів вилітає багато бруду, який потрапляє на лобове скло, знижуючи видимість.

Якщо дощ надто великий, і ви не можете бачити зустрічний транспорт, то найкраще зупинити автомобіль на узбіччі і включити ближнє світло. Рух можна продовжити, коли видимість на дорозі покращиться.

Рухайтеся під час дощу на невеликій швидкості, щоб вчасно можна було помітити пішоходів, які дуже часто перебігають дорогу в невстановлених місцях.

Джерело autotheme.info

Не пропустіть