Автоексперт назвав мінуси дистанційного запуску двигуна

Незважаючи на всі переваги дистанційного запуску двигуна автомобіля, деякі автолюбителі знають, що система готує водієві масу неприємних «сюрпризів» – повідомляє avtovod.com.ua.

Експерт назвав шість найпомітніших недоліків.

По-перше, власники авто з дистанційним запуском змушені частіше за інших заправляти машину. Зазвичай водії користуються системою взимку, тому заводять автомобіль за 10-15 хвилин до початку поїздки.

Експерти запевняють, весь цей час бензин витрачається даремно, оскільки для нормального прогріву мотору вистачає і п’яти хвилин.

По-друге, даремна довга робота двигуна негативно відбивається на стані паливної системи автомобіля. В результаті частина незгорілого палива осідає на клапанах, утворюючи смолисті відкладення, а також змиває зі стінок циліндрів двигуна масляну плівку, змушуючи двигун працювати «на суху».

Все це, запевняють фахівці, веде до передчасного зносу деталей силового агрегату і, як наслідок, швидкого дорогого ремонту.

Бажання завести машину взимку, не виходячи з дому, також буде мати наслідки, тому що при екстремально низьких температурах у автомобіля можуть примерзнути гальмівні колодки.

Власники авто з дистанційною системою запуску змушені ставити машину на ручне гальмо, в той час як інші автолюбителі в сильні морози намагаються уникати «ручника».

Дистанційний запуск витрачає левову частку заряду акумулятора, запевняють експерти. Тому, якщо батарея близька до моменту, коли витратить повністю свій ресурс, від запуску мотору на відстані краще відмовитися.

Обладнання автомобіля системою на сумнівних СТО загрожує не тільки постійними збоями в електриці авто, але і його мимовільним займанням.