Який тепер штраф за розмови по телефону за кермом

Використання мобільного під час руху призводить до неуважності при управлінні, включенні поворотних сигналів, маневруванні, спостерігається хаотична манера їзди, ігнорування пріоритетів, неуважність по відношенню до пішоходів і розмітці на дорозі. Використання мобільного телефону збільшує ризик аварії в чотири рази. Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на Управління превентивної діяльності поліції в Київській області.

“Пункт 2.9. Правил дорожнього руху України забороняє водієві під час руху транспортного засобу користуватися засобами зв’язку, тримаючи їх у руці. За невиконання вимог ПДР в частині розмов по мобільному телефону передбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу від 425 до 510 гривень”, – йдеться в повідомленні.

Дозволяється використання засобів зв’язку тільки за допомогою спеціальної гарнітури, що дозволяє не відволікатися від керування транспортним засобом.

Правоохоронці закликають водіїв не відволікайтеся на номер виклику на дисплеї. Використовувати мобільний виключно в рідкісних випадках: для екстрених викликів і для допомоги іншим в аварійних або екстремальних ситуаціях.

Якщо ж край необхідно відповісти на дзвінок, перебуваючи за кермом, то спочатку зупиніться в безпечному місці.


Не пропустіть