ТОП-5 найдивніших авто Mercedes (Фото)

У ТОП-5 входять найбільш незвичайні спорткари, стрімлайнери і навіть вантажівки.

Всесвітньо відома компанія Mercedes-Benz, заснована в 1926 році, завжди вважалася еталоном якості та комфорту. До сих пір бренд асоціюється з розкішними і неодмінно дорогими автомобілями. Історія бренду багата не тільки визнаними бестселерами, але і досить незвичайними моделями, розповідають dengi.ua.

ТОП-5 найоригінальніших авто відкриває компактний Mercedes-Benz NAFA 1982 року. Мініавтомобіль призначався для пересування по місту – від будинку на роботу або до супермаркету. Ключовими особливостями NAFA стали унікальний дизайн і довжина (2,5 метра). Свого часу в компанії замислювалися про серійне виробництво, але «завадили» норми безпеки – досягти стандартів цьому мікрокару так і не вдалося.

Четверте місце в займає ціла серія спорткарів Mercedes-Benz C111 Design Concept Bruno Sacco, що з’явилася на світ в період з 1969 по 1979 роки. Автомобілі комплектувалися дизельними або двигунами системи Ванкеля. У гонках авто не брали участь.

Почесне третє місце удостоїлося найостаннішій версії С111 – Mercedes-Benz C111-IV 1979 року випуску. Авто оснащувалося потужним двигуном і розганялося до 400 км / год. Модель стала початком досліджень аеродинамічних властивостей автомобілів.

Друге місце належить рекордному стрімлайнеру, спроектованому в далекому 1939 році. Планувалося, що Mercedes-Benz T80 поб’є рекорд швидкості на суші. Через Другу Світову війну спроба встановити рекорд так і не відбулася.

Перше місце в ТОП-5 найдивніших і цікавих авто Mercedes справедливо належить фантастичній вантажівці Mercedes-Benz EXT-92. Вантажівка характеризується відмінною аеродинамікою, високим рівнем комфорту і безпеки.


Не пропустіть