Відео дня: скільки людей може поміститися в позашляховику УАЗ

Жителі Монголії демонструють, як не потрібно використовувати заслужений позашляховик, пише auto.mail.ru.

Скільки людей може поміститися у звичайному «Уазику»? За паспортом, в УАЗ-3151 можуть їздити до семи осіб: п’ятеро – в салоні, і двоє – в багажнику, на відкидних сидіннях. Також існували версії, які могли прийняти восьмеро пасажирів і водія. Але жителів Монголії паспортні дані абсолютно не цікавлять. Їх завдання – довезти якомога більше дітей до дитячого садка за одну «ходку».

Зрозуміло, такі перевезення не відповідають жодним вимогам, і страшно уявити, що трапиться з непристебнутими і сидячими абияк, без спеціальних дитячих крісел, маленькими пасажирами, якщо трапиться аварія … Загалом, це той випадок, коли потрібно уточнити: не намагайтеся повторити даний трюк самостійно! Для перевезення 35 дітей і 3 дорослих підійде тільки автобус.

До речі, існує і офіційний світовий рекорд місткості «уазика»: всередині позашляховика можуть «їхати» 32 людини! Саме їхати – автомобіль просунувся своїм ходом на 10 метрів, щоб рекорд вважався встановленим. Правда, в цьому заході брали участь професіонали – студенти та викладачі Державного училища циркового та естрадного мистецтва ім. Румянцева.


Не пропустіть