У США на аукціон виставили унікальний автомобіль, спроєктований українцем (Фото)

У Сполучених Штатах Америки на аукціон Mecum виставили вантажівку White 3000 COE 1951 року випуску. Ця модель була спроєктована українцем Олексієм Сахновським. Про унікальне авто повідомляє сайт аукціону.

Понад 100 років тому Олексій Сахновський емігрував у Європу, де став автодизайнером. Пізніше він переїхав до США і працював у Packard, Cord, Nash та Austin. Із компанією White українець почав співпрацювати з 1935 року – створював автобуси та вантажівки.

Фото: mecum.com

Конкретно цей екземпляр тюнінгували – змінили решітку радіатора, розширили колію та встановили нову вантажну платформу. Салон машини оздобили шкірою та деревом, а також встановили кондиціонер, камери кругового огляду та електричні склопідйомники.

Фото: mecum.com

Рушійною силою White 3000 COE є 8,2-літровий V8 Chevrolet потужністю 500 кінських сил, що поєднується із автоматичною трансмісією.

Фото: mecum.com

До речі, Сахновський також виконав багато інших дизайнерських проектів, включаючи велосипеди, кухонні предмети та меблі. У період з 1934 по 1960-і роки він працював технічним редактором популярного журналу Esquire.