Автомобілі BMW отримають концептуальний стиль Neue Klasse (Фото)

Дизайнер BMW Адріан ван Хойдонк підтвердив, що стиль і технології кабіни нової лінійки електромобілів Neue Klasse будуть швидко інтегровані в майбутні моделі з двигунами внутрішнього згоряння. Це дозволить шанувальникам 3 серії отримати новий дизайн та сучасний цифровий інтерфейс, зберігаючи можливість вибору класичної трансмісії.

Neue Klasse — це нове покоління електрокарів, які BMW почне випускати із заміною iX3 у 2025 році, зокрема електричний седан 3 серії очікується у 2026 році. Дизайн серійних версій буде максимально наближеним до концептів, хоч і трохи компактнішим.

Однією з ключових новинок інтер’єру є Panoramic Vision — проекційний дисплей, що охоплює всю основу лобового скла, а також новий сенсорний екран для водія. Ця технологія стане стандартом як для електрокарів, так і для моделей з двигунами внутрішнього згоряння.

Фото: topgear.com

У найближчі два роки BMW планує випустити п’ять нових електромобілів Neue Klasse. Вони матимуть потужніші процесори та використовуватимуть більше перероблених матеріалів для зменшення екологічного сліду.

Новий підхід до дизайну автомобілів BMW, започаткований під керівництвом Домагоя Дукека, продовжуватимуть нові керівники відділу дизайну: Олівер Хейлмер та Максиміліан Міссоні, які працюватимуть над меншими та більшими моделями відповідно.

Фото: topgear.com
Джерело topgear.com