Опитування показало, як німецькі водії ставляться до китайських автомобілів

Автомобілісти у Німеччині здебільшого готові купити китайський автомобіль. Близько 60% з них заявили, що дійсно розглядають можливість такої покупки. Про це свідчать результати свіжого опитування ADAC.

Як зазначається, найбільше охочих купити китайський автомобіль серед німецької молоді. Причому найчастіше молоді німці віддають перевагу електрокарам.

Головним аргументом, чому «китайця» все ж таки варто придбати, 83% респондентів назвали низьку ціну. Більше половини (55%) відзначили наявність у китайських автомобілях «просунутих технологій», а 37% подобається привабливий дизайн.

Серед недоліків володіння китайським авто німці назвали слабо розвинену дилерську мережу (40%) та сумнівну якість самих моделей (39%). Ще 26% респондентів стурбовані ризиком витоку інформації та захистом персональних даних в автомобілях з високим ступенем мережного підключення.

Наразі автомобілі з Китаю в Німеччині непопулярні. Про це красномовно свідчить статистика: незважаючи на 48-відсоткове зростання продажів порівняно з минулим роком, на них припадає лише 1,2% реєстрацій нових транспортних засобів у країні.