У мережі продають рідкісний BMW Alpina B7 Turbo на базі BMW 5 серії (фото)

На інтернет-порталі Enthusiast Auto Group з’явилося оголошення про продаж дуже рідкісного «зарядженого» седана Alpina B7 Turbo на базі BMW 5 серії з індексом E28.

Зустріти E28 сьогодні вдається не так часто, а про версію від тюнінг-ательє Alpina і говорити не варто – вони дуже рідкісні.

Унікальність виставленого на продаж в США седана кольору Schwarz Blue Metallic полягає не лише в належності до обмеженої серії, а також в тому, що саме цей екземпляр брав участь в Токійському мотор-шоу в рік дебюту моделі. Власне, до 2015 року автомобіль знаходився в Японії, після чого його переправили в США. На даний момент пробіг машини становить 95 506 км.

Під капотом Alpina B7 Turbo захований рядний 6-циліндровий агрегат об’ємом 3,5 літра, який ґрунтовно допрацювали фахівці Alpina. Двигун отримав модифіковану головку блоку, інші розподільні вали, нові поршні, турбонагнітач і спортивний випускний тракт, також була перепрограмована система уприскування палива.

Агрегат генерує не менше 320 к.с. і 520 Нм – це дуже вражаюче для седана вісімдесятих років. Розгін з місця до «сотні» займає 6,2 секунди, а максимальна швидкість сягає 262 км/год.