У Мережі розповіли про унікальний прототип ЗАЗ-1104 з 1980-х років

Українські інженери свого часу розробили власний «Корвет» ЗАЗ-1104 в 1980-х роках. У Мережі розповіли про унікальний прототип, які не став серійним через низьку оцінки від південнокорейських партнерів.

ЗАЗ-1104 міг би випередити свій час завдяки футуристичному дизайну, тим більше, що фінансування від корейських інвесторів було стабільним. Сміливі рішення запорізьких конструкторів розкритикували партнери з Азії, що призупинило розробку моделі. Відомо, що українське підприємство зазнало підйом в продажах в 1980-х роках за допомогою «народних малолітражок», яким не хотіли створювати конкуренції. Тому виробництво зосередилося на випуску «Славути» і «Таврії».

На даний момент єдиний екземпляр «Корвета» ЗАЗ-1104 зберігається в заводському музеї. При цьому зовнішній вигляд зразка виглядав набагато дорожче і стильніше «Таврії». Особливість зовнішнього вигляду створювалася за допомогою модних в той час замутнених фар, дизайнерських колісних дисків і повітрязабірників на капоті. Загалом інженерам вдалося домогтися деякого подібності моделі зі спорткаром. Деякі користувачі відзначали, що елементи кузова нагадують Cybertruck від компанії Tesla.