В Україні “гoрбaтий” “Зaпoрoжeць” пeрeтвoрили на динамічний електрокар (Фото)

Українець з Кропивницького перетворив раритетний “Запорожець” ЗАЗ-965 на електромобіль.

Про це пише “Авто 24“.

Спочатку умілець встановив на “Запорожець” двигун, який зробив сам, а батарею склав з частини тягового акумулятора від Nissan Leaf. Використовував 9 модулів – так званих “консервів”, які видавали 3,9 кВт. На одній зарядці автомобіль проїжджав 55 км влітку і 30 км взимку (з працюючим обігрівачем).

Однак через кілька років винахідник захотів зробити своє творіння більш динамічним. Спробувавши ще кілька варіантів, він оснастив машину штатним двигуном від Nissan Leaf. Для того, щоб він “віддавав” всю свою потужність – 200 кВт, умілець встановив на авто тягової контролер власного виробництва на основі блоку від Chevrolet Volt.

Для того, щоб домогтися максимального крутного моменту, українець встановив широкі колеса великого діаметру, що вимагало переробки задньої підвіски. Через солідні габарити коліс також довелося збільшити вирізи задніх колісних арок.

Під час тестових заїздів 52-річний “Запорожець” легко перевищив швидкість 100 км / год, сотню він набрав за 6,43 с. При цьому, на авто поки стоїть тимчасова маленька батарея потужністю 7 кВт. Конструктор планує замінити її повноцінним 400-вольтним акумулятором, який забезпечить двигуну бажані 200 кВт.

Джерело apostrophe.ua

Не пропустіть