Знaмeнита япoнська марка пoвнiстю вiдмoвиться від ДВЗ

Японська компанія Honda поповнила список автовиробників, які оголосили про плани припинити випуск автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння (ДВЗ). На відміну від більш амбіційних конкурентів, Honda припинить продажі таких машин до 2040 року.

Як пише The Verge, в Honda розраховують, що вже до 2030 року 40% продажів машин компанії припадатиме на електрокари і автомобілі з паливними елементами. До 2035 року цей показник повинен досягти 80%, а до 2040 року – 100%. План електрифікації, представлений компанією, охоплює також і виробництво мотоциклів і скутерів. Також в Honda анонсували план щодо обнулення всіх викидів вуглекислого газу, пов’язаних з діяльністю компанії, до 2050 року.

В ході прес-конференції новоспечений глава Honda Тошіхіро Міб заявив, що компанія має намір посприяти владі Японії в досягненні мети скоротити викиди в атмосферу на 46% до 2030 року. За його словами, протягом найближчих шести років компанія вкладе більше 4 млрд доларів в дослідження і розробки, включаючи створення електротранспорту.

Зараз Honda продає гібридні і водневі версії деяких моделей. У минулому році на ринок вийшов компактний міський електромобіль Honda e, який потрапив у фінал конкурсу Всесвітній автомобіль року і здобув перемогу в одній з додаткових номінацій. Зараз японська компанія готує до випуску ще два електричних кросовера у співпраці з американським концерном General Motors.


Не пропустіть