У Cadillac розповіли, що буде із культовим позашляховиком Escalade

Перехід Cadillac до виробництва повністю електричних автомобілів означає кінець епохи легендарного Escalade, яким ми його знаємо, але він не зникне найближчим часом.

Під час недавнього інтерв’ю Auto News президент по глобальному прогнозуванню в LMC Automotive Джефф Шустер припустив, що Escalade з традиційним ДВЗ залишиться на конвеєрі до 2029 року, майже до остаточного переходу автовиробника на виключно електромобілі в 2030 році.

Шустер сказав, що General Motors, ймовірно, буде будувати позашляховики, аналогічні Escalade, хоча і з електричними силовими агрегатами, і продавати їх разом з існуючими. Фактично, завод GM Factory Zero в Детройті, як очікується, почне виробництво електричних позашляховиків розміром з Escalade і Escalade ESV в 2023 році.

Хоча Cadillac планує продавати з 2030 року винятково на електрокари, Шустер додав, що ця дата може бути відсунута або навіть перенесена, якщо традиційний Escalade буде знятий з виробництва раніше, ніж очікувалося.

Нагадаємо, що першою повністю електричною моделлю марки стане кросовер Lyriq, який знаменує собою початок електричного майбутнього автовиробника. Новинку вже оцінили в 60 тис. доларів, а її продажі стартують в середині 2022 року. Наступним електромобілем від Cadillac стане модель Celestiq, розкішний седан, в якому багато технологій збігається з Lyriq, запуск якого очікується в 2023 році.


Не пропустіть