Класичний екземпляр Jaguar E-Type переведуть на електрику (Фото)

Компанія з Оксфорда електрифікує класичний Jaguar E-Type з нагоди 60-річного ювілею даного транспортного засобу, що припадає на поточний рік.

Зазначена компанія називається Electrogenic, вона спеціалізується на перетворенні класичних автомобілів в електричні.

Вартість згаданого класичного автомобіля, перетвореного в електрокар, буде починатися від 54 тис. фунтів стерлінгів. За цю ціну буде пропонуватися базовий варіант виконання під назвою Tourer. Середня модифікація, що одержала назву Sprint, буде коштувати 62 тис. фунтів стерлінгів. У цих модифікаціях транспортний засіб зможе проїхати без підзарядки 240 кілометрів. Максимальна варіація під назвою Grand Tourer буде коштувати 80 тис. фунтів стерлінгів. У цьому варіанті виконання транспортний засіб буде на одному заряді долати відстань, рівну 400 кілометрів.

Варіація Tourer забезпечує максимальну швидкість в 160 кілометрів на годину з оригінальною коробкою передач, але з меншою, ніж у стандартного зразка моделі, споряджена маса для поліпшення керованості.

Комплектація Sprint пропонує майже вихідну споряджену масу з обертовим моментом, збільшеним до 469 Нм. Представники Electrogenic заявили, що ця варіація перевершує оригінальні показники продуктивності E-Type.

У варіанті виконання Grand Tourer була видалена оригінальна коробка передач і встановлена ​​модернізована електрична трансмісія. У даній комплектації машина має потужність на рівні 402 кінських сил. Також в цьому випадку покладається функція швидкої зарядки.

Електрифікована версія моделі E-Type буде представлена ​​на виставці класичних автомобілів в Лондоні (26-27 червня) разом з електрифікованими екземплярами Citroën DS, Land Rover Series 2, Karmann Ghia і Porsche 356.