АвтоКрАЗ відновив постачання вантажівок на українському ринку

Кременчуцький автозавод впевненими кроками почав виходити з кризи. І цьому сприяють не тільки закордонні замовлення – нещодавні поставки машин до ЄС і укладення великого контракту для армії США, але й реалізація техніки у себе вдома. Так, у серпні підприємство реалізувало в Україні три одиниці техніки в такому популярному нині сегменті самоскидів, повідомляє AUTO-Consulting.

Цікаво, що це всі різні моделі. Одна з них – повнопривідна, КрАЗ-65032 (6×6). Ця машина залежно від виконання має вантажопідйомність від 13 до 17 т. Друга модель – КрАЗ-65055 з колісною формулою 6х4 може перевозити до 16 т (до 18 т дорогами з осьовим навантаженням 130 кН).

На обох машинах можуть встановлюватися кузови об’ємом 10,5; 12 або 16 м куб. Двигун — потужністю від 300 к.с. І та, й інша модель також запропоновані в модифікації “ІК”, тобто з інтегральним (склопластиковим) капотом. Одну з таких машин ми свого часу тестували на заводі.

А стосовно третьої моделі, то це КрАЗ-5401 (4х2) – представник нового, більш легкого і компактного сімейства. Машина має вантажопідйомність 10 т за повною масою 18 т і відрізняється безкапотним компонуванням. Такі самоскиди з кузовом об’ємом від 7 м куб. – прекрасне рішення для роботи в міських умовах, оскільки вони мають довжину всього 6,33 м, що робить їх дуже маневреними, з поліпшеною оглядовістю для водія. Двигун тут також потужністю від 300 к. с.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть