Bentley тестує особливу версію позашляховика Bentayga Black Edition (Фото)

Тенденція затемнення моделей стала популярною за останні декілька років, і вона навіть поширилася на сегмент розкішних машин.

Bentley не новачок в цьому, оскільки компанія організувала північноамериканський дебют Bentayga Black Edition на Monterey Car Week у 2017 році. З того часу кросовер піддався фейсліфтингу, і, схоже, Black Edition повертається.

Остання версія Black Edition, яка нещодавно вийшла на тестування, відрізняється монотонним зовнішнім виглядом, так як вона має чорну решітку радіатора і чорну окантовку фар. Темна тема продовжується і далі, тут є чорні вентиляційні отвори на крилах, чорна окантовка вікон і чорна вихлопна система. Ми також можемо бачити чорні окантовки задніх ліхтарів і дифузор від Bentayga S.

На даний момент мало що відомо про нову модифікацію кросовера, але попередній Bentayga Black Edition був оснащений рядом компонентів з вуглецевого волокна, включаючи передній спліттер, бічні обвіси і задній спойлер, а в салоні – алюмінієві накладки на педалях і шкіряні сидіння з ромбовидною прострочкою та вишитими значками Bentley.

Поки Bentley приховує деталі, але кросовер може бути оснащений 6,0-літровим W12 з двома турбінами, як і його попередник. У Bentayga Speed він розвиває 626 к.с. і 900 Нм крутного моменту. Це дозволяє моделі розганятися від 0 до 96 км/год за 3,8 секунди, а потім розвивати максимальну швидкість 306 км/год.

Цілком можливо, що новий Black Edition також буде пропонуватися з 4,0-літровим V8 з подвійним турбонаддувом, оскільки прототип має ряд подібностей з модифікацією Bentayga S. Якщо це так, цей варіант, ймовірно, буде мати 542 к.с. і крутного моменту 770 Нм. З огляду на ці нижчі значення, не дивно, що для того, щоб розігнатися до 96 км/год, буде потрібно 4,4 секунди, у той час як максимальна швидкість буде трохи менш вражаючою, 290 км/год.