BMW поки не перейде на електромобілі

Автовиробник BMW слідує в напрямку розвитку електричних моделей, але поки що його стратегія не виглядає повноцінною. Представники компанії повідомили, що вони не розвиватимуть сегмент EV без відповідної зарядної інфраструктури у всіх країнах.

Як повідомлялося раніше, Німеччина виступила проти обов’язкової електрифікації модельного ряду. Компанія BMW потрапила в цей перелік. Вона не почала підписувати угоду про перехід на EV до 2040 року. Головна причина такого рішення – сумнів у тому, що до цього часу на гідному рівні буде розвинена мережа зарядних станцій у більшості країн.

Томас Беккер, очільник BMW зі стратегії сталого розвитку, повідомив, що виробник все ще не зазначив дату, коли буде припинено випуск моделей з ДВС. Для цього потрібно, щоб у менш розвинених країнах було проведено роботу з доопрацювання інфраструктури.

Велика робота вже ведеться в Нідерландах та Норвегії, тому BMW готовий продавати тут виключно електрокари. Але сьогодні є й такі країни, в яких про створення та розширення зарядних станцій не йдеться, серед них – Італія. Цікаво, що інші компанії з Німеччини назвали інші фактори як причину відмови.

Джерело Car.Ru

Не пропустіть