Нова «капсула часу»: в Україні знайшли «Славуту» з мінімальним пробігом (Фото)

В Україні знайшли справжнісіньку «капсулу часу». ЗАЗ-110307 «Славута» простояла в приміщенні понад десять років та зберіглася в ідеальному стані. Пробіг машини – лише 43 кілометри.

Капсули часу бувають різними, й серед автомобілів, зокрема. Є капсули «дальньої дії». Наприклад, коли дідусь експлуатує старенький запорожець, а потім ставить його в гараж і машину знаходять через півстоліття. А бувають капсули «ближнього прицілу», коли минуло, здавалося б, не так багато часу, а встигла змінитися ціла епоха. Автомобіль, про який йде мова, є саме «ближньою» капсулою.

Автомобілі випускало підприємство ЗАЗ із 1999 по 2011 рік. У процесі виробництва брали участь фахівці концерну Daewoo, й передньопривідний ліфтбек став по-справжньому народним автомобілем серед українців, які придбали 130 тисяч таких машин із 140 тисяч випущених.

Перші екземпляри комплектувалися карбюраторними двигунами, об’ємом 1,1 літра. З 2002 року почали ставити 1,2-літрові двигуни, а з середини 2001 – 1,3-літрові. В 2002 році АвтоЗАЗ представив топову комплектацію з 1,3-літровим 62-сильним інжекторним силовим агрегатом. І саме таку машину нещодавно знайшли в Україні. Поки вона стояла в гаражі, в країні змінилося чотири президенти.

Огляд на стенді показав, що стан «капсули часу» ідеальний. Пробіг – всього 43 кілометри. Максимальна швидкість – 132 км/год. Розгін до 100 км/год – 20,3 сек. Витрата палива – 7,6 л/100 км.

Джерело Car.Ru

Не пропустіть