Dacia повністю відмовиться від дизельних двигунів, незважаючи на їхню популярність серед клієнтів

Бюджетна румунська марка буде змушена відмовитися від дизельних версій своїх машин через майбутнє посилення екологічних норм у Європі. Нинішній кросовер Duster – остання модель, яку можна купити із дизельним мотором, при цьому жити йому залишилося недовго.

Як відомо, керівництво Renault Group змушене проводити непопулярну політику щодо модельного ряду Dacia: дуже затребуваний народом надійний, тяжкий та економічний 1,5-літровий турбодизельний агрегат вже зник з традиційних легковиків румунської марки, але поки що доступний на Дастері, і це одна з найвигідніших пропозицій на ринку.

Днями іспанський журнал motor.es повідомив, що «дизеля» у Dacia не буде взагалі, навіть у складі гібридних силових установок і навіть у флагманського кросовера Bigster.

Причина відмови від дизельного мотора зрозуміла та передбачувана: його неможливо адаптувати до перспективних екологічних норм Euro 7 без радикального підвищення собівартості, а дешевизна – головна запорука успіху Dacia.

До 2035 року Dacia намагатиметься утримати свою частку на ринку за рахунок малолітражних бензинових турбомоторів та бюджетної гібридизації, а далі марка буде змушена повністю переключитися на електромобілі.


Не пропустіть