Як водій закрилася в машині, не бажаючи сплачувати штраф

За порушення правил користування платними дорогами Білорусі громадянка Росії сплатила штраф в сумі 800 євро.

Про це БелТА повідомив начальник регіонального відділу контролю платних доріг «Брест» Антон Мінько .

Транспортна інспекція з Брестської області виявила за росіянкою 8 фактів несплати проїзду. Порушення були допущені в 2015-му і поточному році. З урахуванням плати в збільшеному розмірі, сума штрафу становила 800 євро. Вимогу до оплати громадянці було пред’явлено в пункті пропуску «Варшавський міст», куди вона в’їхала пізно ввечері 30 березня. Транспортний засіб, власницею якого жінка є, зареєстровано в Болгарії. Всупереч правилам, бортовим пристроєм системи електронного збору плати за проїзд BelToll автомобіль не обладнаний.

Росіянка категорично відмовилася сплатити штраф і закрилася в салоні автомобіля. Щоб уникнути якихось інцидентів в пункті пропуску, співробітники інспекції застосували блокатор транспортного засобу.

«Спочатку вона послалася на відсутність грошей, потім поскаржилася на погане самопочуття. Прибула за її викликом бригада швидкої допомоги не знайшла причин для госпіталізації. Весь цей час співробітники інспекції перебували поруч і вели себе надкоректно, але жінка категорично відмовлялася йти на контакт», – розповів Антон Мінько.

Інцидент вдалося залагодити тільки на ранок наступного дня, коли в пункт пропуску прибув представник генерального консульства Росії в Бресті. Дипломат переконав співвітчизницю оплатити штраф в повному розмірі. Причому оплату вона зробила готівкою. Близько полудня 31 березня росіянка виїхала з пункту пропуску в напрямку Польщі.