Uber запустить сервіс роботаксі

Американська компанія Uber зробила перший крок у реалізації програми організації безпілотного руху. Спільно з підприємством Motional служба запустить сервіс роботаксі в Лас-Вегасі, повідомляє TechCrunch. Подібні послуги компанія планує запустити в більшості міст США.

Це не перший спільний проект Uber та Motional. Повідомляється, що до того, як розпочати розробку сервісу автономного таксі, компанії протестували службу доставки в Санта-Моніці. На відміну від Uber, який після невдалої спроби створити власну платформу у 2015 році вперше запустив таксі з автопілотом, для Motional це вже третій подібний стартап.

Представники компаній повідомляли, що згідно з планами Лос-Анджелес стане другим майданчиком, де користувачі зможуть замовити таксі без водія. Там пояснили, що у Каліфорнії діють суворіші закони, які регулюють роботу таких сервісів, ніж у Неваді. На даний момент у розпорядженні Motional є лише дозвіл від Департаменту транспортних засобів Каліфорнії на тести автомобілів із «безпечним водієм».

Поки що не відома точна кількість автомобілів із функцією автопілота, які отримає Uber. За даними інсайдерів, сервіс працюватиме лише на популярних маршрутах та удень. Запуск заплановано на 2023 рік.