Складено список «найбільш американських автомобілів»

Щороку бізнес-школа Kogod публікує список автомобілів із найвищим відсотком локалізації. Цьогоріч лідером «Зроблено в Америці» став Lincoln Corsair, який на 86% складається з деталей, виготовлених у США.

Як повідомляє видання, Mustang втратив свій титул після того, як виробник почав використовувати механічну трансмісію, вироблену в Мексиці. Якщо минулого року його локалізацію оцінювали у 88,5%, то зараз американським Mustang вважається на 50%.

Крім цього, якщо ігнорувати автомобілі з однаковим індексом і просто вважати кількість учасників, Ford Mustang з МКПП опиниться на 71-му місці. Його брати (Mustang 2.3L Ecoboost і Mustang 5.0L AT) з чотирициліндровим двигуном і «автоматом» ділять 11-й рядок разом з Ford Expedition.

Перші два місця рейтингу зайняли бензинова та гібридна версії Lincoln Corsair, випередивши Tesla Model 3 Long Range та Chevrolet Corvette Sting Ray. У загальному заліку до топ-5 виробників увійшли GM, Honda, FCA/Stellantis та Toyota.

Також до десятки найкращих входить Honda Passport Trailsport. Відсоток локалізації автомобіля – 75%. Це вище, ніж у Jeep Grand Cherokee і Ford Bronco.


Не пропустіть