Mazda готує нову модель із роторно-поршневим двигуном

Європейський офіс Mazda анонсував прем’єру нової версії кросовера MX-30, яка відбудеться вже 13 січня. Новинка отримає «послідовну» гібридну установку з новим бензиновим роторно-поршневим двигуном (РПД).

Прес-служба Mazda вже опублікувала зображення значка, який використовуватиметься на машинах з ДВЗ такого типу – його конфігурація навіяна виглядом ротора.

Що стосується Mazda MX-30, то ця модель збудована на базі компактного CX-30. В даний час він пропонується з установкою типу «м’який гібрид», що складається з 2,0-літрового бензинового мотора (145 к.с.) і 24-вольтовий стартер-генератора, а також у версії «чистого» електромобіля з мотором потужністю 145 кінських сил та 35-кіловатною батареєю, розрахованою на 200-250 км автономного шляху.

Порівняно із звичайними поршневими двигунами РПД примітний зниженою вібрацією, високою питомою потужністю, малою вагою, невеликими габаритами та меншою кількістю деталей. Недоліки — більш швидке зношування деталей і ущільнювачів, схильність до перегріву, підвищена витрата палива на низьких обертах і низька ремонтопридатність.


Не пропустіть