Провідні автовиробники відключили мобільні додатки в росії

У російських власників автомобілів Skoda, Nissan, Infiniti, Porsche, Land Rover та Jaguar виникли складнощі у роботі офіційних мобільних застосунків. Низка іноземних брендів вже визнали, що відключають мобільні сервіси в рф.

Як відомо, до стандартного функціоналу таких мобільних додатків входить можливість відстежувати місцезнаходження автомобіля, контролювати його технічний стан, дистанційно запускати двигун, а також відкривати та закривати машину. Деякі виробники додають спеціальні підписки, які, наприклад, дозволяють за окрему плату збільшити потужність двигуна. Крім цього, компанії за допомогою мобільних сервісів діляться новинами і дають можливість власникам спілкуватися один з одним.

Днями стало відомо, що Land Rover та Jaguar надіслали автовласникам в рф офіційні повідомлення про можливі збої, проте робота з усунення помилок триває вже два місяці.

Тим часом програми Skoda, Infiniti та Nissan перестали працювати в росії протягом 2022 року і автобренди це офіційно підтвердили.

Porsche відключив рф від використання сервісів ще влітку 2022 року, але дилерам жодних повідомлень німецький концерн не відправляв.

Також про припинення роботи на території росії своєї програми повідомила Kia.


Не пропустіть