В Україні починається випуск БТР-4 з дизельними двигунами Mercedes-Benz

У Харкові проджовжують носити заслужене звання «оборонної кузні» країни. Уже в цьому році починається випуск модернізованих БТР-4 з дизельними двигунами Mercedes-Benz, пише famozio.com

Як повідомив Роман Романов, директор «Укроборонпром», модифікація була розроблена силами Харківського КБ з машинобудування ім. Морозова. Новації не обмежилися двигуном від німецьких колег. Також була перероблена ходова частина і поліпшені бортові системи. Нові мотори надходять зі штатними засобами спеціального захисту. Mercedes-Benz спроектувала їх спеціально для роботи в бойових умовах, при будь-якій погоді і підвищеному зносі. Також була покращена броня і додана можливість її заміни безпосередньо на полі бою. Це дозволяє збільшити ресурс роботи бронетранспортера і можливості самостійного ремонту.

Сам проект модернізації створювався з тісною співпрацею учасників АТО. Саме їх побажання і бойовий досвід враховувалися в першу чергу. Так, головним поштовхом до модернізації стала необхідність зниження рівня шуму і підвищена обороноздатність при проведенні бойових і розвідувальних операцій.

Така бронемашина повинна не просто здійснювати транспортування особового складу мотострілкових з’єднань, але і вести вогневу підтримку з виконанням поставлених завдань в будь-який час доби і погодних умовах.

В цілому, БТР-4 виступає багатофункціональною платформою. На його базі можливий випуск різної техніки спеціального призначення. В її число входять: командно-штабні машини, ремонтно-евакуаційний і захищений санітарний транспорт.

На даний момент така техніка вкрай затребувана в зоні проведення АТО. Це пов’язано з необхідністю високої мобільності, захищеності і можливості вести маневрений бій в складних погодних умовах і будь-якій місцевості. Саме в зв’язку з цим на харківському Заводі ім. Малишева вже зібрана і запущена нова лінія виробництва, спеціально для БТР-4.

Залишається побажати надійності і якнайшвидшого випуску такої потрібної техніки для нашої армії.