Bentley зніме з виробництва легендарний двигун W12

Компанія Bentley оголосила про припинення випуску свого найпотужнішого 12-циліндрового двигуна. Культовий мотор W12, якими автомобілі бренду оснащувалися протягом 20 років, буде знято з виробництва у квітні 2024 року.

Зняти 12-циліндровий двигун з виробництва у Bentley вирішили в рамках стратегії Beyond100, згідно з якою вже до початку наступного десятиліття увесь модельний ряд марки буде повністю електричним.

«Коли ми вперше випустили W12 у 2003 році, ми знали, що у нас тепер є потужний двигун, який просуватиме вперед і наші автомобілі, і наш бренд. Через 20 років і більше 100 000 випущених двигунів W12 настав час відмовитися від цієї культової силової установки, що стала, оскільки ми робимо кроки в напрямку електрифікації», — заявив голова і виконавчий директор Bentley Адріан Холлмарк.

З моменту появи першого 6,0-літрового двигуна Bentley W12 з подвійним турбонаддуванням у 2003 році команда інженерів компанії постійно покращувала характеристики агрегату як з точки зору потужності і максимального моменту, що крутить, так і викидів й якості. Так, за останні 20 років потужність зросла на 37%, крутний момент — на 54%, а викиди при цьому скоротилися на 25%.


Не пропустіть