Mitsubishi випустить 16 нових моделей авто протягом 5 років

Японська компанія Mitsubishi Motors оприлюднила стратегію розвитку до 2030 року. Одна з її частин стосується розвитку модельного ряду, який до 2028 року поповниться 16-ма новими моделями.

Як передає MMR, дві моделі з цих 16-ти були розсекречені ще восени – це кросовер Mitsubishi ASX для Європи, що фактично став клоном Renault Captur, і кей-кар Mitsubishi Delica Mini для Японії. Продажі моделей вже стартували.

Інші новинки можна розділити на три категорії. У першу увійдуть ті, які будуть оснащені традиційним двигуном внутрішнього згоряння (ДВЗ) – це пікап Mitsubishi L200 нового покоління, чий дебют запланований на кінець 2023 року, рамний позашляховик на його базі, великий семимісний кросовер та серійна версія концептуального компактного кросовера XFC, який має дебютувати або наприкінці 2023 року, або на початку 2024-го.

До другої групи віднесемо електрокари та гібриди. До них увійдуть новий субкомпактний хетчбек Colt (перелицьований Renault Clio) і компактвен Xpander, вихід яких намічений на 2024 рік, а також новий дворядний гібридний кросовер і два електромобілі, розроблені спільними зусиллями концернів Renault і Nissan.

Моделями, для яких конкретні терміни виходу поки не названі, виявилися електричний пікап і мінівен у бензиновій та гібридній версіях.


Не пропустіть