Автовиробник SsangYong змінив назву

Восени 2022 року компанія SsangYong перейшла під контроль корейського конгломерату KG Group, який викупив 62% акцій автовиробника. Днями на зборах акціонерів ухвалено рішення про зміну назви: відтепер SsangYong Motor Company називатиметься KG Mobility.

Це вже третє найменування за всю історію компанії, яка була заснована ще 1954 року під назвою Dong-Hwan Motor Company. Ім’я SsangYong з’явилося у 1988 році, коли у виробничій програмі уперше з’явилися автомобілі для цивільного ринку (до цього компанія випускала лише армійську техніку).

Що стосується конгломерату KG Group (Korea Green), то він існує з 2003 року. Його основні напрямки роботи — хімічна та металургійна промисловість, але також він займається IT. Наразі у сфері інтересів з’явилися й автівки. Хоча нову марку конгломерат отримає не одразу: виробництво існуючих моделей триватиме під брендом SsangYong та зі старими емблемами.

Нагадаємо, в 2000-х SsangYong Motor випускала авто в Україні. Майже 20 років тому на базі Кременчуцького автозбирального заводу компанія здійснювала крупновузлове збирання таких моделей, як Kyron, Actyon, Korando та Rexton.


Не пропустіть