Порушники ПДР довели поліцейських до суду (відео)

Патрульний екіпаж вимагає нового об’єктивного розслідування у справі водія-порушника, пише avtoblog.org.ua

Нерідко ми розповідаємо про те, що водії, які порушують правила дорожнього руху, згодом не визнають своєї провини. Але це ще півбіди. Деякі з них починають в грубій, а часом і фізичній формі доводити свою невинність. З’ясовують кулаками, на чиєму боці правда. Таким чином процес ускладнюється покараннями за непокору або напад на співробітників правопорядку. Одним з таких випадків стала подія, що трапилася ще до нового року, в грудні. Однак розгляд процесу триває і донині. Так, 5.12.2015 року в столиці поліцейський екіпаж помітив автомобіль ВАЗ, водій якого, проїхав перехрестя на червоний сигнал світлофора. У результаті водія зупинили, але він повністю заперечував свою провину, документи поліцейським толком не надав, а коли йому “набридло” спілкуватися з патрулями – і зовсім хотів втекти.

Водія все ж затримали і він був доставлений в поліцейську дільницю, де був виписаний протокол за порушення правил дорожнього руху, а також адмінпротокол за статтею 185 – злісна непокора законним вимогам патрульних. Поліцейські надали всі докази до суду першої інстанції, включно з відеозаписом з нагрудних камер. Суддя в постанові зазначив, що ознайомився з відео і побачив, що інспектор більше 30 разів протягом 40 хвилин коректно озвучив вимогу водію пред’явити документи.

Одна дивно те, що через деякий час водій склав і подав апеляційну скаргу. Як заявляють поліцейські, Апеляційний суд не взяв до уваги докази і неправильно оцінив всі обставини справи – скасував постанову суду першої інстанції. Згаданий раніше водій скаржився до прокуратури на перевищення влади і службових повноважень працівниками патрульної поліції.

Слідство у даній справі ведеться і до цього дня, адже незважаючи на те, що водій дійсно порушив відразу кілька законів, його офіційно визнали невинним. Виходячи з цього, поліцейські вимагають нового розслідування.

Пропонуємо вашій увазі запис того, як водій, який порушив правила дорожнього руху, всіма силами доводять свою правоту, а згодом намагається втекти з місця події.