Експерти розповіли, як підвищити ефективність автомобільного кондиціонера

Влітку чимало автомобілістів хочуть, щоб кліматична система в салоні автомобіля працювала ефективніше, адже від цього залежить комфорт у поїздці. Досвідчені водії вже давно знайшли дешевий спосіб вирішення цієї проблеми.

Як відомо, всі вузли об’єднують між собою два контури високого та низького тиску. Простіше кажучи, це пара трубок під капотом. Перша зазвичай дуже гаряча: може нагріватися до +65 градусів. Друга – холодна. Її температура біля +10 градусів.

Основна проблема у тому, що холодний трубопровід прокладений, як правило, дуже близько до двигуна. Від цього він нагрівається, тобто ефективність роботи кондиціонера знижується. Втрати «холоду» виявляються досить суттєвими. Як їх мінімізувати?

Для цього купуємо в будь-якому будівельному магазині ізоспанові трубки. Вони бувають різного діаметру, тому спочатку потрібно оглянути підкапотний простір своєї машини і прикинути, яка ізоляція підійде саме вам.

Для кріплення використовуємо кілька пластикових стяжок, а також металізовану клейку стрічку. Все це присутнє у будь-якого дбайливо господаря в підсобці або на дачі. Потім залишається розрізати ізоспан, надіти його на холодну трубку кондиціонера, закріпити стяжками і обмотати ізоляційною стрічкою, щоб додатково захистити конструкцію від спеки.

Ефект відчуєте миттєво, адже втрат «холоду» більше не буде.


Не пропустіть