Skoda уперше показала новий Kodiaq та розкрила його характеристики

Чеська компанія Skoda розповіла про новий кросовер Kodiaq другого покоління, презентація якого запланована на вересень поточного року.

Перше і головне, про що варто сказати – це те, що за розмірами та форматом «другий» Kodiaq буде ідентичний «першому». Його побудують на тій же платформі MQB (хоч і в доопрацьованій версії Evo), а колісна база не зміниться і становитиме 2791 міліметр.

Габаритна довжина і висота зростуть на 61 мм (до 4758 мм) та 4 мм (до 1657 мм) відповідно, а ширина, навпаки, зменшиться на 18 мм (до 1864 мм). Покупці, як і раніше, зможуть обирати між п’ятьма та сімома місцями в салоні.

Салон стане ще просторішим. Об’єм багажника у п’ятимісному виконанні збільшиться з 835 до 910 літрів, а у семимісному – з 270 до 340 за третім рядом та з 765 до 845 літрів, якщо його скласти.

У оснащення нового Kodiaq вже в «базі» увійдуть цифрова панель приладів діагоналлю 10,25 дюйма і мультимедійна система із сенсорним екраном на 12,9 дюйма.

Найдоступнішим версіям із переднім приводом дістанеться або 2,0-літровий 150-сильний турбодизельний мотор, або модернізований 1,5-літровий бензиновий турбодвигун на ті ж 150 сил, який тепер доповнений 48-вольтовим стартер-генератором.

Повний привід буде доступний, починаючи з 2,0-літрових турбомоторів: бензинового TSI на 204 к.с. та дизельного TDI потужністю 193 кінські сили. Усі двигуни поєднуватимуться із семиступінчастим «роботом» DSG з двома зчепленнями.

На вершину моторної гами «другого» Kodiaq збереться зовсім нова версія – Kodiaq iV, оснащена гібридною установкою, що підзаряджається. Схема така сама, як у «Тігуана»: з 1,5-літровим бензиновим турбомотором на 150 сил, електродвигуном і шестиступінчастим «роботом» DSG. Привід може бути лише переднім, а пікова потужність системи досягає 204 кінські сили.


Не пропустіть