Деякі водії дизельних авто можуть отримати компенсацію

Вищий федеральний суд Німеччини постановив, що автовиробники повинні виплатити компенсацію власникам дизельних автомобілів, обладнаних незаконними пристроями маніпулювання викидами.

Як передає MMR, відповідне рішення було прийнято після тривалого колективного позову проти Audi, Mercedes-Benz і Volkswagen.

Суд постановив, що у цій справі власники можуть вимагати від 5% до 15% від вартості своїх дизельних автомобілів, оснащених незаконними пристроями маніпулювання викидами.

Серед пристроїв для контролю викидів дизельних двигунів, на які посилався суддя, були так звані «програми для теплових вікон», що використовували Audi, Volkswagen і Mercedes-Benz.

У компаніях кажуть, що використання програмного забезпечення для зменшення або повного вимкнення ефекту фільтрації допомагає зменшити конденсацію. Однак результатом цього є підвищені викиди закису азоту та твердих частинок, ніж заявлено.

Нагадаємо, екс-голова компанії Audi Руперт Штадлер отримав вирок суду за так званим «дизельним скандалом». Топ-менеджера засудили до одного року і девʼяти місяців позбавлення волі умовно.


Не пропустіть