З’явилися подробиці про новий Volkswagen Passat

Volkswagen Passat, який всі звикли бачити у формі седана, отримає практичний кузов «універсал».

Наразі це офіційно підтвердили у прес-службі німецького автоконцерну, передає MMR.

На зміну знятому із виробництва седану прийде його електричний аналог від Volkswagen ID.7, показаного минулої весни. Універсал «переїде» на передову модульну платформу MQB Evo, на якій також буде побудований нещодавно анонсований кросовер Tiguan третього покоління.

Довжина авто збільшиться одразу на 144 мм, до 4917 мм, а колісна база – на 50 мм, до 2841 мм. Ширина і висота зростуть на 20 мм і 7 мм, досягнувши позначок 1852 мм і 1482 мм відповідно.

Все це не пройде безслідно ні для пасажирів, ні для багажника. Перші, будучи на другому ряду, отримають додаткові 5 см вільного простору для ніг, а об’єм багажника зросте на 40-140 літрів і відтепер досягатиме 690 або 1920 літрів залежно від конфігурації задніх сидінь.

У салоні авто буде велика цифрова «приладка» діагоналлю 10,25 дюйма та повноцінний планшет медіакомплексу, діагональ якого в різних комплектаціях варіюватиметься від 12,9 до 15 дюймів. З опцій, зазвичай доступних лише за доплату, з’являться проекція на лобовому склі, вдосконалена версія адаптивної підвіски DCC Pro та матричні фари.

Новий Passat отримає бензинові та дизельні версії, а також гібридні PHEV-варіанти потужністю від 204 до 272 кінських сил та запасом ходу до 120 кілометрів.

Прем’єра Volkswagen Passat нового покоління запланована на осінь 2023 року.


Не пропустіть