Skoda розкрила подробиці про новий Superb, який дебютує у вересні

Компанія Skoda опублікувала характеристики ліфтбека та універсала Superb нового покоління.

Як повідомили у прес-службі Skoda, у новому поколінні флагман збереже аж 28 фірмових «фішок», які свого часу стали частиною знаменитого слогану Simply Clever. Це, наприклад, парасолька у водійських дверях, вбудоване кріплення для планшета в задньому підлокітнику, воронка в кришці бачка для рідини, що омиває, та інші цікавинки.

Щодо змін, то і ліфтбек, і універсал помітно зростуть у габаритах. Зокрема, їх довжина збільшиться до 4912 (+43 мм) та 4902 мм (+40 мм) відповідно, а висота – до 1481 (+12 мм) та 1482 (+5 мм) мм. Ширина, щоправда, зменшиться на 15 мм до 1849 мм.

Колісна база не зміниться і складе колишні 2841 мм, тому практично все збільшення припада на багажник. У ліфтбека його об’єм зросте до 645 літрів (+20 л), а у випадку з універсалом він становитиме 690 літрів (+30 л), причому без складених задніх сидінь.

У лінійку силових агрегатів увыйдуть шість моторів. З них три бензинові – «м’який» гібрид на базі 1,5-літрового 148-сильного турбомотора TSI, а також 2,0-літрові варіанти з переднім і повним приводом потужністю 201 к.с. та 261 к.с. відповідно. Також будуть доступні дві версії з дизелем, і обидві – з 2,0-літровим двигуном TDI, який з переднім приводом видаватиме 148 к.с., а з повним – 190 кінських сил. Пару їм складе семиступінчастий «робот» DSG. На вершині гами розміститься «гібрид» Superb iV, що підключається, потужністю 201 к.с.. Він буде представлений лише у кузові універсал, а його батарея ємністю 25,7 кіловат-години дозволить проїжджати на електротязі до 100 кілометрів. Об’єм паливного бака в гібридній версії складе 45 літрів.

Випускатимуть ліфтбеки та універсали Skoda Superb четвертого покоління на заводі Skoda у Братиславі. Точну дату прем’єри та терміни початку продажів новинки поки не оголошено.

В Україні вживані Skoda Superb користуються попитом на вторинному ринку.


Не пропустіть