Компанія Toyota обійшла Volkswagen і стала провідним світовим автовиробником

Японська компанія Toyota стала провідним виробником автомобілів за підсумками першої половини 2023 року. Японський автогігант утримує лідируючі позиції вже четвертий рік поспіль, обганяючи німецький Volkswagen AG та інших конкурентів.

Про це повідомляє Reuters.

Так, за перші шість місяців поточного року Toyota продала по всьому світу загалом 5,42 млн нових автомобілів, включаючи машини, випущені дочірніми компаніями Daihatsu та Hino та преміальним суббрендом Lexus. Рік тому цей показник був на рівні 4,7 млн одиниць. Для порівняння, продажі Volkswagen за період з січня по червень 2023 року склали 4,37 млн автомобілів, що на 12,8% більше, ніж роком раніше.

У Toyota повідомляють, що високий рівень продажів було досягнуто за рахунок збільшення виробничих потужностей по всьому світу, щоб не відставати від попиту, що росте, на тлі скорочення дефіциту чіпів.

На домашньому японському ринку в першому півріччі було продано 1,21 млн автомобілів Toyota, а решта 4,21 млн припала на частку світових продажів. Внутрішні продажі Toyota в річному порівнянні зросли на 26,9%, тоді як продажі за кордоном збільшилися лише на 0,6%, що пояснюється слабким попитом у Китаї, який, втім, був частково компенсований зростанням продажів у Європі.


Не пропустіть