Експерти розповіли, що робити, якщо в салоні авто з’явився запах пального та вихлопних газів

З часом в авто починає «пахнути» вихлопними газами, які чітко «прослуховуються» як на пасажирських, так і на місцях водія. Невже підлога прогнила чи випускна система розвалилася? Все набагато простіше.

Перед тим, як мчати на СТО і платити сотні гривень, варто все-таки озирнутися. Прикинути, звідки може взятися проблема та постаратися знайти гідне пояснення раптовій «поломці». Адже зазвичай, це навіть поломкою назвати не можна.

Досвідчений водій у такому разі відразу почне оглядати ущільнювачі. Особливо – багажник. Мало того, що самі гумки за роки могли протертися до дірок і деформуватися, так є ще одна причина, про яку багато хто і не знає. Зазвичай раптовій появі сторонніх запахів, у тому числі вихлопних газів та інших дорожніх ароматів, сприяють відсутні або поламані упори – гумові стовпчики, розташовані на кутах кришки багажника.

Знімаємо ущільнювач і добре промиваємо його в теплій воді. Можна навіть у гарячій. Далі чистимо і надягаємо гумку на місце, потім – покриваємо силіконом, давши «хімії» увібратися, і прибираємо надлишки. Ті ж упори також можна зняти і промити, а потім виставити так, щоб багажник закривався щільно.


Не пропустіть