Ремонт водневого автомобіля виявився вдвічі дорожчим за його вартість

Ремонт водневого автомобіля може коштувати вдвічі більше за його початкову вартість. У цьому особисто переконався німецький підприємець Тілль Вестберг, який зіткнувся із поломкою свого Hyundai ix35 (Tucson) FCEV після 84 тисяч кілометрів пробігу.

Чоловік купив авто в 2016 році за 50 200 євро і відтоді від’їздив на ньому 7 років, відзначаючи хорошу динаміку та економічність.

Все змінилося тоді, коли Hyundai ix35 (Tucson) FCEV раптом перестав запускатись, а на його «приладці» з’явилося повідомлення про помилку. Виявилося, що проблема криється в паливних елементах, і, оскільки виробництво моделі давно завершено, ремонт коштуватиме майже 104 тисячі євро.

Вражений цією сумою автовласник звернувся до виробника, зажадавши забрати проблемний автомобіль назад. У Hyundai погодилися, що ремонт за такі гроші не має економічного сенсу і пообіцяли знайти інші шляхи вирішення проблеми.

Нагадаємо, водень може використовуватися як паливо у звичайному ДВЗ. Такі автомобілі на водневому паливі вже виробляються на заводах Toyota, Honda та Hyundai.


Не пропустіть