Як швидко та безкоштовно усунути скрип гальм в авто

Скрип гальм, особливо найбільш потужних передніх, вважається одним з найчастіших і прикрих дефектів системи. Найчастіше ці звуки – лише прикрий симптом, що завдає дискомфорту і підказує, що система працює неідеально.

Джерела скрипу можуть бути найрізноманітніші. Найпоширеніша – гальма раптом несподівано заскрипіли під час натискання відповідної педалі. Переходячи в їдкий неприємний писк на межі ультразвуку. Потрапив бруд? Почав підклинювати один з гальмівних циліндрів, створюючи перекіс у робочій гальмівній парі — диск/колодка?

Одним з найпростіших і найдієвіших способів ліквідації скрипу в районі коліс залишається банальна протяжка їх гайок/болтів правильним моментом. Нерідко саме кріплення виявляється перетягнутим. Побачите, скрип зникне.

Якщо справа дійде до монтажних робіт, треба уважно оглянути елементи гальмівних механізмів, а потім провести позапланове чищення гальмівних дисків за допомогою спеціального аерозолю. Таких продуктів на нашому ринку чимало, проте за своїми робочими властивостями аерозолі даного типу можуть помітно відрізнятися між собою.