Названі найпроблемніші та найнадійніші хетчбеки віком до 5 років

Британське видання Whatcar.com та страхова компанія MotorEasy опублікували результати нового дослідження надійності низки популярних моделей. Зокрема експерти назвали найпроблемніші та найнадійніші хетчбеки віком до 5 років.

Фахівці за допомогою опитування 25 тис. автовласників експерти склали рейтинг найнадійніших моделей на ринку автомобілів з пробігом. Водії докладно розповіли про всі неприємності та випадки ремонту, з якими їм довелося зіткнутися за останні 24 місяці експлуатації своїх автомобілів.

Найнадійніші хетчбеки

Лідером рейтингу надійності хетчбеків став Suzuki Swift з бензиновим двигуном (2017 р.- наш час). За два роки лише 4% опитаних водіїв зіштовхнулися із проблемами під час поїздок на цій моделі. Всі ці випадки виявилися пов’язані з внутрішнім оздобленням автівки. Усунення несправностей у сервісі зайняло лише один день. Більше того, для всіх водіїв ремонт виявився безкоштовним: його провели за гарантією.

Також до рейтингу надійних хетчбеків потрапили:

  1. Toyota Yaris Hybrid (2011-2020 р.в.);
  2. Toyota Yaris Hybrid (з 2020 р.в. – н.ч.).

Найненадійніші хетчбеки

Найненадійнішим хетчбеком, за результатами дослідження, визнали Audi A1 Sportback (з 2018 р.в.-н.ч.). Чверть власників цієї машини поскаржилися на серйозні проблеми, які виникли протягом останніх двох років експлуатації. Найчастіше водії скаржилися на роботу електроніки. Також проблеми нерідко виникали з навігаційною системою та мультимедіа.

Половина опитаних власників A1 змогла усунути несправності по гарантії. У решті випадків середній чек становив від 200 до 1500 фунтів стерлінгів.

Також до антирейтингу потрапили:

  1. Seat Ibiza (2017-н.ч.);
  2. Opel Corsa (2014-2019).

Зазначимо, усі ці автомобілі продаються в Україні та мають стабільний попит.


Не пропустіть