Названі найліквідніші та неліквідніші компактні кросовери на ринку

Автомобілі на «вторинці» знецінюються нерівномірно, і компактні кросовери в цьому плані не виняток. Одні протягом тривалого часу зберігають свою первісну вартість, інші, навпаки, неймовірно швидко втрачають у ціні. Які компактні SUV ліквідні, а які ні, розповіли експерти CarsCoops.

За даними порталу, швидше за інших у цьому сегменті дешевшає Cadillac XT5, який через п’ять років експлуатації зберігає всього 46,1% від своєї первісної вартості. Друге місце в рейтингу моделей з найгіршою ліквідністю посів Alfa Romeo Stelvio, який через п’ять років після покупки втратить 52,3%. Замикає трійку лідерів Jaguar F-Pace із показником амортизації на рівні 51,8% за п’ятирічний період.

Тим часом найкраще свою первісну вартість серед компактних кросоверів зберігає Toyota CH-R. П’ятирічна амортизація цього японського кросовера сягає 24,4%, тоді як у середньому цей показник у категорії становить 38%. Другим став Subaru Crosstrek, що зберігає через п’ять років 75,5% своєї стартової вартості. Почесне третє місце посів Honda HR-V, який за вказаний період втрачає лише 26,2% своєї стартової ціни.