Як відчинити двері та замок авто взимку

У мороз двері не відчиняються з двох причин: гумки ущільнювача примерзли до кузова або замерзли троси механізму замка. Для кожного випадку дії будуть різними. Але точно, чого не варто робити — лити окріп і намагатися відчинити двері сильним ривком.

Для початку спробуйте натиснути на двері у напрямку від себе, кількома притисками із зусиллям. Смикати двері на себе не варто, так можна пошкодити гумки або зламати саму ручку.

У багатьох автомобільних тросики дверних замків сховані у пластиковій обмотці. У порожнинах між ними утворюється конденсат, через який механізм стопориться. Зовнішньо впливати на замерзлий елемент усередині дверей марно. Доведеться почекати, доки відігріються. Якщо проблема повторюється, то, мабуть, увесь механізм вимагає заміни.

Якщо нічого не допомагає, спробуйте потрапити до салону через інші двері.

Дверний замок замерзає, якщо автомобіль довго простояв на холоді або машину помили перед заморозками. Вирішити проблему можна кількома способами:

  • Використовувати спеціальні рідини для розморожування або змащення WD-40. Достатньо пшикнути в замок один або два рази, почекати та спробувати відкрити.
  • Спробувати аерозольний дезінфектор.
  • Подихати на замок. Робити це треба спрямовано, безпосередньо у свердловину, наприклад, через коктейльну трубочку.
  • Нагріти ключ полум’ям або руками.

Не пропустіть