Найцікавіші прокатні автомобілі з усього світу

Щоб сісти за кермо незвичайного автомобіля, необов’язково мати тугий гаманець – для цього є прокатні компанії, у яких можна знайти не тільки нудні універсали і маленькі міські хетчбеки. Ми зібрали найцікавіші пропозиції з усього світу – суперкари, позашляховики, масл-кари і навіть трекові машини, пише fishki.net

Якщо ви вирішите долучитися до баварської кухні, наприклад, спробувати швайнбратен, то їздити по центру Мюнхена в пошуках затишного ресторанчика можна на водневому “Хенді”. Компанії Linde Group і Hyundai влітку запустять в столиці Баварії систему каршерінга з парком водневих кросоверів ix35 Fuell Cell.

Силова установка складається з паливних елементів, 136-сильного електричного двигуна і комплекту літій-іонних акумуляторів ємністю 24 кіловат-години. Запас ходу – 400 кілометрів.

За американськими хайвеями краще їздити на масл-карі. Наприклад, на Ford Shelby GT-H – спецверсії Mustang, яку можна орендувати тільки з каталогу Hertz Adrenaline Collection.

Автомобіль оснащений восьмициліндровим двигуном потужністю 441 к.с. Кожен з 140 GT-H отримає також вихлопну систему Ford Performance, укорочені пружини, перенастроєні амортизатори і стабілізатори поперечної стійкості, а також 19-дюймові легкосплавні колісні диски.

У французькому Греноблі можна подивитися Бастилію і долучитися до майбутнього від «Тойота», взявши напрокат забавний електромобіль i-Road. Він надається за програмою каршерінга Ha: mо. Нею можна скористатися, якщо вам 18 років, у вас є водійське посвідчення і підписка на сервіс Cite lib.

Триколісний Toyota i-Road дозволяє проїхати без підзарядки до 50 кілометрів з максимальною швидкістю 60 кілометрів на годину. Вартість прокату залежить від часу поїздки: три євро за 15 хвилин або 19 євро за чотири години.

Помилуватися на океан в австралійському Мельбурні можна з салону італійського суперкара Lamborghhini Huracan LP610-4. Доба їзди на 325 кілометрах в годину (максимальна швидкість Huracan) обійдуться в 3000 доларів.

Модель оснащується 5,2-літровим мотором V10 потужністю 610 кінських сил, повним приводом і семиступінчастою преселективною коробкою з двома зчепленнями.

У Майамі нікого не здивуєш розкішним Rolls-Royce або вишуканим Ferrari. Тому тут в прокаті пропонують дещо цікавіше. Наприклад, трицикл Campagna T-Rex 16S. Маленький, верткий і швидкий. Те, що треба, щоб дістатися до найближчого пляжу.

T-Rex оснащується 1649-кубовим шестициліндровим двигуном BMW від туристичного мотоцикла K1600GT, який видає 160 кінських сил і 175 Нм крутного моменту. Коробка передач – 6-ступінчаста секвентальна. Розгін з нуля до 100 кілометрів на годину займає 3,9 секунди.

Який автомобіль можна взяти напрокат в Дубаї? Ми думаємо, що будь-який. Але що може бути краще монументального Bugatti Veyron Grand Sport, припаркованого біля входу в Бурдж-аль Араб?

У найбільшому місті Канади Торонто напрокат можна взяти справжню класику – кабріолет Ford Mustang зразка 1966 року. Автомобіль в насиченому червоному кольорі пропонується всього за 300 доларів на добу.

Де, як не в Ісландії, вам запропонують взяти в оренду справжній позашляховик, підготовлений для місцевих доріг і кліматичних умов. Такий, як цей Land Rover Super Defender, на якому можна дістатися навіть до мальовничого водоспаду Скогафосс.