Стало відомо, навіщо деякі водії нагрівають склоочисники будівельним феном

Щітки склоочисника – це недорогий розхідник. За кілька років вони стираються, починають погано прилягати до скла і, отже, не справляються зі своїми основними обов’язками: не очищають скло від потоків води та бруду, які відчайдушно летять з-під коліс на зимовій дорозі.

Якщо «двірники» виходять з ладу влітку під час руху, потрібно зупинятися, прочищати їх. Останнім часом став набирати популярності новий спосіб – повертати щітки до життя будівельним феном. Мовляв, очищувальна частина задубіла, втратила гнучкість і еластичність, і якщо її розігріти, а потім щільно прикласти до скла, то «двірники оживуть». Звучить, звичайно, цікаво та інтригуюче, але реальної користі в цьому «інноваційному лайфхаку» немає.

Справа в тому, що гумова частина склоочисника покрита спеціальним складом, який протистоїть ультрафіолету і, власне, оберігає її від передчасного старіння. І якщо цей склад стерся, то грій – не грій, а ефекту не буде. Так, можливо, цей метод і дозволить проїхати з чистим лобовим склом, але зовсім небагато.

Найоптимальніший варіант – придбати нові щітки.


Не пропустіть